Αυτό είναι το μεγαλύτερο αεροπλάνο στον κόσμο – «Τρομάζουν» οι δυνατότητες του | Sugklonistiko
cazoo.gr
cazoo.gr

Αυτό είναι το μεγαλύτερο αεροπλάνο στον κόσμο – «Τρομάζουν» οι δυνατότητες του

Smiley face
Το μεγαλύτερο αεροπλάνο του κόσμου, του οποίου «τρομάζουν» οι δυνατότητες, που σχεδιάστηκε ποτέ έως σήμερα στο πλανήτη και παρουσιάστηκε την Τετάρτη μαζί με όλες τις προδιαγραφές του. Το «υπερόπλο» ανήκει στον συνιδρυτή της Microsoft, Paul Allen. Το Stratolaunch, όπως ονομάζεται,έχει δύο καμπίνες, τ...

Το μεγαλύτερο αεροπλάνο του κόσμου, του οποίου «τρομάζουν» οι δυνατότητες, που σχεδιάστηκε ποτέ έως σήμερα στο πλανήτη και παρουσιάστηκε την Τετάρτη μαζί με όλες τις προδιαγραφές του. Το «υπερόπλο» ανήκει στον συνιδρυτή της Microsoft, Paul Allen.

Το Stratolaunch, όπως ονομάζεται,έχει δύο καμπίνες, τα άκρα των φτερών του έχουν απόσταση μεγαλύτερη από αυτή ενός ποδοσφαιρικού γηπέδου, και σχεδιάστηκε με σκοπό να εκτοξεύει δορυφόρους σε τροχιά πάνω απ’ τη γη.

Η απόσταση που χωρίζει τα άκρα των δύο φτερών είναι ίση με 118 μέτρα και το αεροπλάνο έχει συνολικά έξι κινητήρες τύπου 747.

Επανάσταση στους Διαιτολόγους! Χάσε Μέχρι 9 Κιλά σε 5 Μέρες!

Επίσης, στην παρουσίαση επισημάνθηκε πως ο χώρος ανάμεσα στους δύο θαλάμους των αεροπλάνων είναι σχεδιασμένος ωστέ να τοποθετούνται οι δορυφόροι που θα μεταφέρει

Το 2011, οι εκτιμήσεις λέγανε πως η κατασκευή του αεροσκάφους θα κοστίσει 300 εκατομμύρια δολάρια, αλλά ακόμη δεν έχουν υπάρξει περαιτέρω ενημερώσεις για το τελικό κόστος του.

Το αεροπλάνο μαμούθ, που έχει για παρατσούκλι το όνομα ‘Roc’, ζυγίζει 250 τόνους χωρίς να υπολογίζεται οποιασδήποτε φύσης φορτίο.

Η καινοτόμα κίνηση του Allen συμπίπτει με μια πλειάδα επιχεριηματικών πρωτοβουλιών που έχουν λάβει χώρα στον συγκεκριμένο τομέα.

Αλλά το όραμα του Allen είναι κάπως διαφορετικό από την SpaceX του Musk ή την Blue Origin του Μπέζος. Για παράδειγμα, ο Musk σκοπεύει να μεταφέρει πλούσιους ανθρώπους στον Άρη.

Ο Allen όμως στοχεύει στην εκτόξευση δορυφόρων με ακρίβεια, ταχύτητα και οικονομία.

«Στόχος είναι να τεθεί σε λειτουργία έως το 2019»

Ο διευθύνων σύμβουλος του Stratolaunch, Jean Floyd, ανέφερε πως ο στόχος είναι να τεθεί σε λειτουργία έως το 2019.

«Τις επόμενες εβδομάδες θα διεξάγουμε δοκιμές εδάφους και πτήσης στο Mojave Air and Space Port. Πρόκειται για το πρώτο τέτοιου είδους αεροσκάφος, έτσι θα είμαστε επιμελείς κατά τη διάρκεια των δοκιμών και θα συνεχίσουμε να δίνουμε προτεραιότητα στην ασφάλεια των πιλότων, του πληρώματος και του προσωπικού μας» δήλωσε ο Floyd.

Δείτε βίντεο:

Πηγή:  tribune.gr

Διαβάστε περισσότερα

×