7 κανόνες της καθημερινής μας υγιεινής που σπάμε κάθε μέρα | Sugklonistiko

7 κανόνες της καθημερινής μας υγιεινής που σπάμε κάθε μέρα

Smiley face
Οι κανόνες υγιεινής και περιποίησης δεν είναι τόσο δύσκολοι, αλλά εξακολουθούμε να έχουμε την τάση να κάνουμε κάτι λάθος κατά καιρούς. Τα λάθη μπορεί να μας κοστίσουν όχι μόνο την ομορφιά, αλλά και την υγεία μας. Θα σας μιλήσουμε για 7 κοινά λάθη περιποίησης που κάνουμε και θα σας δώσουμε συμβουλές...

Οι κανόνες υγιεινής και περιποίησης δεν είναι τόσο δύσκολοι, αλλά εξακολουθούμε να έχουμε την τάση να κάνουμε κάτι λάθος κατά καιρούς. Τα λάθη μπορεί να μας κοστίσουν όχι μόνο την ομορφιά, αλλά και την υγεία μας.

Θα σας μιλήσουμε για 7 κοινά λάθη περιποίησης που κάνουμε και θα σας δώσουμε συμβουλές για να τα αποφύγετε.

7. Καλύπτετε το στόμα σας με το χέρι σας όταν βήχετε ή φτερνίζεστε.

© depositphotos

Καλύπτοντας το στόμα μας με τα χέρια μας όταν βήχουμε ή φτερνιζόμαστε, βοηθάμε τα μικρόβια να εξαπλωθούν στο πρόσωπο μας. Τα αποτελέσματα είναι κοκκινίλες και κάποιες άλλες, όχι τόσο ευχάριστες, συνέπειες. Είναι επικίνδυνο για μολυσματικές ασθένειες, καθώς το τρίψιμο των ματιών σας με τα χέρια σας μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή των βλεφάρων.

Επανάσταση στους Διαιτολόγους! Χάσε Μέχρι 9 Κιλά σε 5 Μέρες!

  • Πώς να το κάνετε σωστά: Θα πρέπει να καλύπτετε το στόμα σας με ένα χαρτομάντηλο. Εάν δεν έχετε, καλύψτε το στόμα σας με την πτυχή του αγκώνα σας.

6. Κόβετε τα νύχια σας με νυχοκόπτη.

© depositphotos

Η επιφάνεια των νυχιών αποτελείται από νιφάδες που συσσωρεύονται μεταξύ τους σαν κεραμίδια. Χρησιμοποιώντας νυχοκόπτη, παραμορφώνεται η δομή των νυχιών σας: ξεκινούν να ξεφλούδιζουν και να σπάνε.

  • Πώς να το κάνετε σωστά: Αν χρειαστεί να μικρύνετε τα μακριά νύχια σας, κόψτε τα με τον νυχοκόπτη λιγότερο από ότι θα θέλατε και στη συνέχεια, διαμορφώστε τα στο επιθυμητό μέγεθος με μία λίμα.

5. Μακιγιάρετε την κάτω εσωτερική γωνία των ματιών σας.

© depositphotos

Η άκρη του μολύβιού σας, και ειδικά το βουρτσάκι ενός υγρού αϊλάινερ φιλοξενεί βακτήρια που μπορούν να προκαλέσουν μόλυνση, εάν κατευθυνθούν προς τον βλεννογόνο του ματιού. Μαζί με τα δάκρυα του ματιού, το αϊλάινερ δημιουργεί ευνοϊκές συνθήκες για τον πολλαπλασιασμό των βακτηρίων.

  • Πώς να το κάνετε σωστά: Εάν θέλετε να δώσετε έμφαση στο κάτω μέρος του βλεφάρου σας, χρησιμοποιήστε σκιές ματιών: εφαρμόστε τις σε μια μικρή απόσταση από τις βλεφαρίδες σας.

4. Πειράζετε την μύτη σας με τα δάχτυλα σας.

© depositphotos

Τα δάχτυλά σας είναι σπίτι για τα μικρόβια που μπορεί να προκαλέσουν μόλυνση, εάν εισέλθουν στη μύτη σας. Αυτό είναι επικίνδυνο εάν η μύτη σας είναι βουλωμένη λόγω κάποιου κρυολογήματος, γιατί μια μόλυνση από τη ρινική κοιλότητα μπορεί να φτάσει στα ιγμόρεια και να προκαλέσει ιγμορίτιδα.

  • Πώς να το κάνετε σωστά: Πλύνετε τη μύτη σας ρουφώντας νερό από την παλάμη σας με το δεξί και το αριστερό ρουθούνι σας εναλλάξ. Ή, ακόμα καλύτερα, χρησιμοποιήστε μια ειδική συσκευή.

3. Κάνετε ντους καθημερινά με υγρό σαπούνι.

© depositphotos

Το δέρμα μας κατοικείται από ευεργετικά βακτηρίδια που το προστατεύουν από λοιμώξεις και το διατηρούν φυσικά ενυδατωμένο. Η καθημερινή χρήση του υγρού σαπουνιού καταστρέφει αυτό το φράγμα. Το σώμα γίνεται πιο ευαίσθητο σε διάφορες ασθένειες και το δέρμα γίνεται ξηρότερο, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε έκζεμα.

  • Πώς να το κάνετε σωστά: Η καθημερινή χρήση σαπουνιού είτε με την μορφή πλάκας είτε τζελ, είναι απαραίτητη μόνο στα χέρια, στις μασχάλες και στην περιοχή κάτω απ΄την κοιλιά. Οι υπόλοιπες περιοχές χρειάζονται σαπούνι μία φορά κάθε 2 ημέρες.

2. Χρησιμοποιείτε μεγάλη ποσότητα οδοντόκρεμας.

© depositphotos

Η μεγάλη ποσότητα οδοντόκρεμας στην οδοντόβουρτσα, κάνει τις τρίχες να γλιστρούν πάνω στα δόντια αντί να τα τρίβουν για να καθαρίσουν, γεγονός που μειώνει σημαντικά την ποιότητα του βουρτσίσματος.

  • Πώς να το κάνετε σωστά: Η συνιστώμενη ποσότητα οδοντόκρεμας για ενήλικες είναι όσο ένα μπιζέλι. Για τα παιδιά – όσο ένας κόκκος ρυζιού.

1. Χρησιμοποιείτε πολύ μεγάλη ποσότητα μαλλακτικής κρέμας στα μαλλιά σας.

© depositphotos

Τα μαλλακτικά μαλλιών έχουν μια πυκνή υφή λόγω των σιλικόνων και άλλων συστατικών, σκοπός των οποίων είναι να κάνουν τα μαλλιά λεία και λαμπερά. Όταν εφαρμόζετε μεγάλη ποσότητα από το προϊόν, τα μαλλιά βρωμίζουν πιο γρήγορα. Εάν το προϊόν εισέλθει στο τριχωτό της κεφαλής, οι πόροι φράσσονται, γεγονός που οδηγεί σε αυξημένη λιπαρότητα και κακή ανάπτυξη των τριχών.

  • Πώς να το κάνετε σωστά: Η καλύτερη ποσότητα μαλλακτικής είναι όσο το μέγεθος ενός νομίσματος. Θα πρέπει να εφαρμόζεται μόνο σε ξηρές και ταλαιπωρημένες άκρες.

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα

×