5 Ανεπάρκειες Βιταμινών Που Είναι Γραμμένες Στο Πρόσωπό Σας & Πώς Να Τις Αντιμετωπίσετε | Sugklonistiko
skin

5 Ανεπάρκειες Βιταμινών Που Είναι Γραμμένες Στο Πρόσωπό Σας & Πώς Να Τις Αντιμετωπίσετε

Smiley face
Ξέρετε γιατί οι βιταμίνες ονομάζονται «Αμίνες Της Ζωής»; Επειδή είναι τόσο ζωτικής σημασίας για τον οργανισμό. Αυτός είναι και ο λόγος που όλα γύρω από ένα προσαρμοσμένο σχήμα διατροφής, πλούσιο σε βιταμίνες και μικροστοιχεία, είναι τόσο σημαντικά. Στην περίπτωση που δεν λαμβάνετε επαρκείς ποσότητες...

Ξέρετε γιατί οι βιταμίνες ονομάζονται «Αμίνες Της Ζωής»; Επειδή είναι τόσο ζωτικής σημασίας για τον οργανισμό. Αυτός είναι και ο λόγος που όλα γύρω από ένα προσαρμοσμένο σχήμα διατροφής, πλούσιο σε βιταμίνες και μικροστοιχεία, είναι τόσο σημαντικά.

Στην περίπτωση που δεν λαμβάνετε επαρκείς ποσότητες βιταμινών λόγω κακής διατροφής, η ανεπάρκειά τους μπορεί να οδηγήσει σε λοιμώξεις. Αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσει να αντιληφθείτε άμεσα τις βιταμίνες και τα μικροστοιχεία που στερείστε και να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα κατάλληλα.

# 1. Πρησμένα Μάτια

Σε περίπτωση που ξυπνάτε και τα μάτια σας είναι συνεχώς πρησμένα, αυτό μπορεί να αποτελεί ένδειξη ανεπάρκειας ιωδίου. Η χαμηλή κατανάλωση ιωδίου προκαλεί προβλήματα με τον θυρεοειδή αδένα.

Επανάσταση στους Διαιτολόγους! Χάσε Μέχρι 9 Κιλά σε 5 Μέρες!

Τα συμπτώματα μπορεί να είναι κούραση, ζάλη, ξηροδερμία και άλλα. Αυξήστε την κατανάλωση πλούσιων σε ιώδιο τροφίμων όπως φράουλες, κράνμπερις, γιαούρτι και πατάτες.

# 2. Χλωμή Επιδερμίδα

Το χλωμό δέρμα μπορεί να είναι παρενέργεια της έλλειψης βιταμίνης Β12. Σε περίπτωση που η ένδειξη αυτή συμβαίνει ταυτόχρονα με ευαισθησία στη γλώσσα, θλίψη και προβλήματα μνήμης, χρειάζεται να κάνετε κάποιες αλλαγές στη διατροφή σας. Η καθημερινή σας ρουτίνα διατροφής θα πρέπει να είναι πλούσια σε ελβετικό τσένταρ, κρέας, συκώτι και ψάρι.

# 3. Ξηρότητα Μαλλιών

Η ξηρότητα των μαλλιών μπορεί να σας χτυπάει καμπανάκι σχετικά με την απουσία βιοτίνης ή βιταμίνης Β7. Η ουσιαστική ανεπάρκειά της μπορεί να οδηγήσει σε τριχόπτωση, αδύναμα νύχια, δερματίτιδα και κόκκινα μάτια. Ενισχύστε τον οργανισμό σας καταναλώνοντας συκώτι, δημητριακά, καρύδια, φασόλια και αυγά.

# 4. Χλωμά Χείλη

Η ωχρότητα του δέρματος και των χειλιών, μαζί με την ξηροδερμία, την τριχόπτωση και τα εύθραυστα νύχια, μπορεί να είναι ένας δείκτης έλλειψης σιδήρου. Επιλέξτε να καταναλώνετε αυτά τα τρόφιμα – κρέας, δημητριακά, ψάρια, φασόλια και σοκολάτα.

# 5. Ευαίσθητα Ούλα

Αυτό μπορεί να είναι ένας δείκτης για σκορβούτο, που προκαλείται από ανεπάρκεια της βιταμίνης C. Οι διάφορες παρενέργειες μπορεί να περιλαμβάνουν εξάντληση, ξηρότητα του δέρματος, πόνους στους μύες και απώλεια της όρεξης για φαγητό. Τρώτε περισσότερα λεμόνια, πορτοκάλια, πιπεριές και γκρέιπφρουτ.

*Το περιεχόμενο του παρόντος άρθρου, συμπεριλαμβανομένης οποιασδήποτε ιατρικής γνωμάτευσης και κάθε άλλης πληροφορίας που σχετίζεται με την υγεία, είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν θα πρέπει να θεωρηθεί ως μια συγκεκριμένη διάγνωση ή θεραπευτικό πλάνο για κανένα άτομο. Η χρήση αυτής της ιστοσελίδας και των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτήν, δεν δημιουργεί μια σχέση γιατρού-ασθενή. Πάντα να αναζητείτε την άμεση συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού σε σχέση με οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή προβλήματα που αντιμετωπίζετε με την υγεία σας.

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα

×