15 μοναδικά χαρακτηριστικά του ανθρώπινου σώματος που σχεδόν κανένας δεν έχει | Sugklonistiko

15 μοναδικά χαρακτηριστικά του ανθρώπινου σώματος που σχεδόν κανένας δεν έχει

Smiley face
Κάθε άτομο είναι μοναδικό – μερικές φορές περισσότερο από όσο νομίζουμε. Παρόλο που όλοι έχουμε τον ίδιο αριθμό άκρων και παρόμοια χαρακτηριστικά, μερικές μικρές λεπτομέρειες καθιστούν τον καθένα μοναδικό του είδους. Παρακάτω θα δείτε 15 ασυνήθιστα χαρακτηριστικά του ανθρώπινου σώματος που σπάνια πα...

Κάθε άτομο είναι μοναδικό – μερικές φορές περισσότερο από όσο νομίζουμε. Παρόλο που όλοι έχουμε τον ίδιο αριθμό άκρων και παρόμοια χαρακτηριστικά, μερικές μικρές λεπτομέρειες καθιστούν τον καθένα μοναδικό του είδους.

Παρακάτω θα δείτε 15 ασυνήθιστα χαρακτηριστικά του ανθρώπινου σώματος που σπάνια παρατηρούμε. Μήπως έχετε εσείς κάποιο από αυτά;

15. Φρονιμίτες

 

Το 20% των ανθρώπων δεν έχουν φρονιμίτες, κάτι το οποίο θεωρείται φυσιολογικό. Η εμφάνιση τους ποικίλλει μεταξύ των διαφόρων πληθυσμών. Για παράδειγμα, σχεδόν το 100% των αυτόχθονων Μεξικανών δεν έχουν φρονιμίτες, ενώ ουσιαστικά όλοι οι αβορίγινες της Τασμανίας έχουν. Η διαφορά σχετίζεται με το γονίδιο PAX9 (και ίσως και άλλα γονίδια).

14. Μπλε μάτια

Λέγεται, ότι το μπλε χρώμα των ματιών οφείλεται σε μια μετάλλαξη στο γονίδιο HERC2, που οδηγεί σε μειωμένη παραγωγή μελανίνης στην ίριδα. Μόνο το 8% των ανθρώπων έχουν μπλε μάτια.

13. Δάχτυλος του Μόρτον

 

Το 10% των ανθρώπων έχει το δάχτυλο του Μόρτον: μια κατασκευή ποδιών όπου το πρώτο δάκτυλο είναι μικρότερο από το δεύτερο. Είναι ενδιαφέρον ότι το Άγαλμα της Ελευθερίας έχει πόδια αυτού του είδους.

12. Περιστροφικά μαλλιά

Επανάσταση στους Διαιτολόγους! Χάσε Μέχρι 9 Κιλά σε 5 Μέρες!

 

Το 8,4% των ανθρώπων έχουν περιστροφικά μαλλιά στο κεφάλι τους. Εάν ανήκετε στο 10% του πληθυσμού που είναι αριστερόχειρες, οι πιθανότητές σας να μην ανήκετε στην πλειοψηφία με τα συνηθισμένα μαλλιά είναι 45%.

11. Φτάρνισμα

Το 25% όλων των ανθρώπων έχει μια ασυνήθιστη αντίδραση στο φως του ήλιου: φταρνίζεται. Αυτό το φαινόμενο έχει το δικό του όνομα: φωτικό φτάρνισμα.

10. Ευθεία γραμμή παλάμης

 

Αυτή η μοναδική δομή του εσωτερικού της παλάμης βρίσκεται μόνο στο 1,5% του πληθυσμού (πιο συχνά στους άνδρες) και είναι κληρονομικό χαρακτηριστικό.

9. Ανοιχτόχρωμα μαλλιά

Οι φυσικοί ξανθοί είναι σπάνιοι μεταξύ των ενηλίκων, καθώς τα ανοιχτόχρωμα μαλλιά σκουραίνουν μεγαλώνοντας. Το ποσοστό των ενηλίκων πληθυσμών που έχουν ανοιχτόχρωμα μαλλιά, κυμαίνεται από 2% έως 16%.

8. Δακτυλικά αποτυπώματα

 

Μόνο το 5% του πληθυσμού έχει δακτυλικά αποτυπώματα σε σχήμα τόξου (άλλοι έχουν δακτυλικά αποτυπώματα σε σχήμα θηλειάς ή στρογγυλα – 65% και 30% αντίστοιχα).

7. Κόκκινα μαλλιά

Οι κοκκινομάλλιδες είναι ακόμη πιο σπάνιο φαινόμενο και αποτελούν το 1-2% του πληθυσμού του πλανήτη. Αυτό το χρώμα μαλλιών προκαλείται από μια γενετική μετάλλαξη.

6. Σγουρά μαλλιά

Μόνο το 11% των ανθρώπων έχουν φυσικά σγουρά μαλλιά.

5. Αφαλός προς τα έξω

 

Ένας ανεστραμμένος αφαλός βρίσκεται μόνο στο 10% των ενηλίκων. Σε αντίθεση με την κοινή γνώμη, το σχήμα του αφαλού δεν εξαρτάται από τον τρόπο με τον οποίο ο ομφάλιος λώρος κόβεται κατά τη γέννηση. Το μόνο που έχει σημασία είναι πως η ουλή θεραπεύεται μετά.

4. Χ στις παλάμες

 

Οι γραμμές που σχηματίζουν το γράμμα Χ και στα δύο χέρια είναι ένα πολύ σπάνιο φαινόμενο που θεωρείται από μερικούς ως ένδειξη ισχυρού χαρακτήρα. Το μόνο που είναι γνωστό με βεβαιότητα είναι ότι μόνο το 3% των ανθρώπων το έχει.

3. Κούμπωμα χεριών

 

Κλείστε τα δάχτυλά σας και παρατηρήστε τη θέση των αντίχειρων: το 50% κρατά τον δεξιό αντίχειρα πάνω από το αριστερό, το 49% το κάνει αντίστροφα και μόνο το 1% τοποθετεί τους αντίχειρες τον ένα δίπλα στον άλλο.

2. Φτύσιμο σάλιου κάτω από την γλώσσα

 

Με αυτό, εννοούμε όταν πετάγεται σάλιο από τον υπογνάθινο αδένα. Μπορεί να εμφανιστεί αυθόρμητα, ενώ μιλάτε, τρώτε ή χασμουριέστε. Εκτιμάται ότι το 35% των ανθρώπων μπορεί να το κάνει αυθόρμητα, αλλά λιγότεροι από 1% μπορούν να το κάνουν κατ’ εντολή.

1. Καρδιά στα δεξιά

1 άτομο στα 12.019 έχει την καρδιά του στη δεξιά πλευρά του στήθους. Αυτή η εκ γενετής ανωμαλία, ονομάζεται δεξτροκαρδία και συνήθως δεν συνεπάγεται αρνητικές συνέπειες.

Πηγή tilestwra.com

Διαβάστε περισσότερα

×