10 παραδείγματα για το πώς ο εγκέφαλός μας μπορεί να αποκαλύψει όλα τα μυστικά μας | Sugklonistiko
cazoo.gr
cazoo.gr

10 παραδείγματα για το πώς ο εγκέφαλός μας μπορεί να αποκαλύψει όλα τα μυστικά μας

Smiley face
Ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι ικανός να λύσει περίπλοκα προβλήματα και γι’ αυτό οι επιστήμονες τον συγκρίνουν με έναν υπερ-υπολογιστή. Αλλά τι θα γινόταν, αν ο προσωπικός μας υπολογιστής άρχιζε να αποκαλύπτει τα μυστικά μας σε ξένους; Δείτε παρακάτω 10 τρόπους με τους οποίους λειτουργούν οι εσωτερικέ...

Ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι ικανός να λύσει περίπλοκα προβλήματα και γι’ αυτό οι επιστήμονες τον συγκρίνουν με έναν υπερ-υπολογιστή. Αλλά τι θα γινόταν, αν ο προσωπικός μας υπολογιστής άρχιζε να αποκαλύπτει τα μυστικά μας σε ξένους;

Δείτε παρακάτω 10 τρόπους με τους οποίους λειτουργούν οι εσωτερικές διεργασίες του εγκεφάλου μας και πώς αυτές οι διεργασίες μπορούν να προδώσουν τα μυστικά μας.

1. Αν δεν μπορείτε να σταματήσετε να κοιτάζετε κάποιον, αυτό σημαίνει ότι τον συμπαθείτε και ο εγκέφαλός σας λαμβάνει το σήμα ότι έχετε χάσει κάποια σημαντική λεπτομέρεια της εμφάνισής του/της.

Πηγήbooks.google

2. Αν χάνετε συχνά σε διαφωνίες, αυτό σημαίνει ότι κατά πάσα πιθανότητα είστε ένας πολύ ευφυής άνθρωπος. Έχετε την τάση να αναλύετε όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες. Κατά τη διάρκεια της διαφωνίας, αναλύετε τα επιχειρήματά σας και συνειδητοποιείτε ότι χρειάζεστε παραπάνω αποδείξεις. Οι λιγότερο ευφυείς άνθρωποι, δεν είναι ικανοί για τέτοια αυτο-αξιολόγηση.

Πηγή:smithsonianmag

Επανάσταση στους Διαιτολόγους! Χάσε Μέχρι 9 Κιλά σε 5 Μέρες!

3. Αν είστε πολύ ευαίσθητοι στην κριτική, σημαίνει ότι είστε ανασφαλείς. Είστε περισσότερο ευαίσθητοι στην κακή κριτική, παρά στις επευφημίες. Όταν κάποιος μιλάει αρνητικά για εσάς, ο εγκέφαλός σας το αντιλαμβάνεται ως απειλή και αντιδρά παράγοντας κορτιζόλη.

Πηγήfictionbook

4. Αν έχετε αδέξιο γραφικό χαρακτήρα, σημαίνει ότι ο εγκέφαλός σας λειτουργεί πιο γρήγορα από τα χέρια σας. Η ταχύτητα της σκέψης σας δεν σας αφήνει χρόνο να σκεφτείτε να κάνετε ωραία γράμματα.

Πηγήpsych2go

5. Αν δε μπορείτε να κόψετε μια κακή συνήθεια, σημαίνει ότι είστε τεμπέλης. Ο εγκέφαλός σας χρησιμοποιεί αυτές τις συνήθειες για να μπορείτε ξεκουράζεστε και να δουλεύετε με τη μικρότερη δυνατή προσπάθεια.

Πηγήpsych2go

6. Όταν ξεχνάτε ξαφνικά τι θέλετε ή πού θέλετε να πάτε, σημαίνει ότι συνειδητά ή ασυνείδητα, σας απασχολεί κάποιο άλλο πρόβλημα. Η ικανότητα της βραχυπρόθεσμης μνήμης μας είναι πολύ μικρή. Έτσι, όταν ο εγκέφαλός μας ασχολείται με πολλά προβλήματα ταυτόχρονα, μπορεί να κολλήσει λίγο.

Πηγήnpr

7. Αν ενώ βιάζεστε, δεν μπορείτε να βρείτε τα πράγματα που ψάχνετε, ακόμα και αν είναι μπροστά στα μάτια σας, σημαίνει ότι τα μάτια σας είναι πιο γρήγορα από τις σκέψεις σας. Ο εγκέφαλος δεν έχει τον χρόνο να επεξεργαστείς τις πληροφορίες που παίρνει από τα μάτια.

Πηγήscientificamerican

8. Αν τα όνειρά σας περιλαμβάνουν πράγματα που κάνατε κατά τη διάρκεια της μέρας, σημαίνει ότι σπαταλάτε πολύ χρόνο κάνοντας επαναληπτικές δουλειές. Ο εγκέφαλος αντιλαμβάνεται αυτή τη δραστηριότητα ως σήμα για να αρχίσει να μαθαίνει και να επεξεργάζεται πληροφορίες καθώς κοιμάστε.

Πηγήscientificamerican

9. Αν δεν μπορείτε να θυμηθείτε το όνομα κάποιου παρόλο που τον αναγνωρίζετε, σημαίνει ότι είστε οπτικός τύπος. Όταν γνωρίζουμε κάποιον για πρώτη φορά, ο εγκέφαλός μας γεμίζει με καινούργιες πληροφορίες και για να εξοικονομήσει ενέργεια, αποθηκεύει τα πιο εύκολα πράγματα. Στην περίπτωσή σας, οπτικά δεδομένα.

ΠηγήAsapSCIENCE

10. Αν σας πιάνει ένα αίσθημα ότι είστε άρρωστος μέσα σε οχήματα, σημαίνει ότι το σώμα σας πιστεύει πως το έχουν δηλητηριάσει. Τα μάτια και οι μύες παίρνουν το σήμα ότι ξεκουράστε, ενώ το προθαλαμικό σύστημα αντιλαμβάνεται κίνηση. Ο εγκέφαλος αντιλαμβάνεται αυτή την αντίφαση ως δηλητηρίαση.

Πηγή:smithsonianmag

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα

×