Δεν σου αρέσει να γυμνάζεσαι επειδή είσαι εξυπνότερος από το μέσο όρο, σύμφωνα με νέα μελέτη | Sugklonistiko
%cf%86%cf%84

Δεν σου αρέσει να γυμνάζεσαι επειδή είσαι εξυπνότερος από το μέσο όρο, σύμφωνα με νέα μελέτη

Smiley face
Μπορεί να έχετε κάνει πολλές προσπάθειες στο παρελθόν να είστε συνεπείς με τη γυμναστική σας, να δημιουργήσετε μια ρουτίνα που θα μπορείτε να ακολουθήσετε. Αλλά δεν δούλεψε, ενώ οι περισσότεροι φίλοι σας τα καταφέρνουν μια χαρά. Τί δεν πάει καλά με εσάς; Μάλλον είστε εξυπνότεροι! Οι άνθρωποι που είν...

Μπορεί να έχετε κάνει πολλές προσπάθειες στο παρελθόν να είστε συνεπείς με τη γυμναστική σας, να δημιουργήσετε μια ρουτίνα που θα μπορείτε να ακολουθήσετε. Αλλά δεν δούλεψε, ενώ οι περισσότεροι φίλοι σας τα καταφέρνουν μια χαρά. Τί δεν πάει καλά με εσάς; Μάλλον είστε εξυπνότεροι!
Οι άνθρωποι που είναι πιο έξυπνοι βαριούνται δυσκολότερα

Μια νέα μελέτη από τις ΗΠΑ αποκαλύπτει μια περίεργη μόδα… την σωματική θυσία πίσω από τη σκέψη. Οι ερευνητές προσπάθησαν να ανακαλύψουν το συσχετισμό ανάμεσα στη σκέψη και την σωματική άσκηση στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων. Προς έκπληξή τους, ανακάλυψαν ότι όσο πιο έξυπνος είναι κανείς, τόσο λιγότερο θέλει να είναι ενεργός!

Αυτή η μελέτη υποστηρίζει ότι οι άνθρωποι με μεγαλύτερη ευφυία δεν βαριούνται εύκολα και προτιμούν να σκέφτονται και να είναι σωματικά αδρανείς. Οι πιο σωματικά ενεργοί από την άλλη αναζητούν σωματικά ερεθίσματα γιατί βαριούνται εύκολα όταν είναι αδρανείς σωματικά.
Οι σκεπτόμενοι και οι μη σκεπτόμενοι

Επανάσταση στους Διαιτολόγους! Χάσε Μέχρι 9 Κιλά σε 5 Μέρες!

Πριν από 3 δεκαετίες, ο Todd McElroy από το Πανεπιστήμιο Florida Gulf Coast, διεξήγαγε με την ομάδα του ένα πείραμα. Μια ομάδα φοιτητών έπρεπε να συμπληρώσει ένα ερωτηματολόγιο σχετικά με την ανάγκη για γνώση.

Το ερωτηματολόγιο απαιτούσε από τους συμμετέχοντες να αξιολογήσουν πόσο συμφωνούσαν με δεδομένες φράσεις όπως “Πραγματικά απολαμβάνω ένα ζήτημα που αφορά την εύρεση λύσεων σε προβλήματα” ή “Σκέφτομαι τόσο σκληρά όσο μπορώ”.

Με βάση τις απαντήσεις, οι ερευνητές διάλεξαν 30 σκεπτόμενους και 30 μη σκεπτόμενους συμμετέχοντες, όπως τους ονόμασαν. Τους ζήτησαν να φορέσουν μια συσκευή στον καρπό τους που θα εντόπιζε και θα μετρούσε τα επίπεδα δραστηριότητας. Μέσα σε μια εβδομάδα με 5 μέρες εργασίας, η ομάδα των σκεπτόμενων ήταν πολύ λιγότερο ενεργή από ότι οι μη σκεπτόμενοι. Τα Σαββατοκύριακα δεν υπήρχε διαφορά ανάμεσα στις δυο ομάδες.

Οι μελετητές υποστήριξαν ότι οι μη σκεπτόμενοι ήταν λιγότερο ενεργοί σωματικά γιατί το μυαλό τους δεν μπορούσε να τους κρατήσει απασχολημένους, κι έτσι για να υπερνικήσουν τη βαρεμάρα έπρεπε να στραφούν στην άσκηση.

Το μειονέκτημα του να είσαι εξυπνότερος

Ο. McElroy προειδοποίησε τους έξυπνους ανθρώπους για τις αρνητικές επιπτώσεις που μπορεί να έχει ο καθιστικός τρόπος ζωής τους. Άσχετα με το πόσο έξυπνοι είμαστε, πρέπει να αθλούμαστε για να βελτιώνουμε την υγεία μας και να προστατεύουμε τον οργανισμό μας. Οπότε θα έπρεπε, όντας έξυπνοι, να έχουμε επίγνωση των επιπτώσεων της καθιστικής ζωής και να σπρώχνουμε τον εαυτό μας στην άθληση.

διαφορετικό

Διαβάστε περισσότερα

×