Δείτε πως είναι οι φοιτητικές εστίες σε διάφορες χώρες του κόσμου | Sugklonistiko
a1

Δείτε πως είναι οι φοιτητικές εστίες σε διάφορες χώρες του κόσμου

Smiley face
Πολλοί από εμάς όταν ήμασταν φοιτητές ζούσαμε σε φοιτητικές εστίες. Για κάποιους αυτά τα χρόνια είναι γεμάτες ευχάριστες αναμνήσεις, για κάποιους δεν ήταν και πραγματικά ευχάριστα χρόνια, αλλά σε κάθε περίπτωση ήταν η πρώτη εμπειρία ανεξάρτητης ζωής. Αποφασίσαμε να θυμηθούμε τα φοιτητικά μας χρόνια ...

Πολλοί από εμάς όταν ήμασταν φοιτητές ζούσαμε σε φοιτητικές εστίες. Για κάποιους αυτά τα χρόνια είναι γεμάτες ευχάριστες αναμνήσεις, για κάποιους δεν ήταν και πραγματικά ευχάριστα χρόνια, αλλά σε κάθε περίπτωση ήταν η πρώτη εμπειρία ανεξάρτητης ζωής. Αποφασίσαμε να θυμηθούμε τα φοιτητικά μας χρόνια και να δούμε πως τις συνθήκες υπό τις οποίες ζουν οι μαθητές σε διάφορες χώρες του κόσμου.

Νότια Αφρική

a1

a1

 

Mill Junction,Γιοχάνεσμπουργκ. Επειδή δεν υπήρχε αρκετός χώρος για να φιλοξενηθούν οι φοιτητές, οι αρχές αποφάσισαν να κάνουν μια μεγάλη ανακαίνιση σε παλιές σιταποθήκες που υπήρχαν στην πόλη και να τις μετατρέψουν σε φοιτητικές εστίες. Το νέο κτίριο 11 ορόφων είναι γεμάτο με άνετα δωμάτια για τους φοιτητές.

Αυστραλία

a1

a2

Burton & Garran Hall, Εθνικό Πανεπιστήμιο της Αυστραλίας, Καμπέρα. Αυτή είναι μόνο μία από τις 15 εστίες που προσφέρει το πανεπιστήμιο. Οι μαθητές έχουν πάρα πολλές επιλογές και οι εστίες είναι αρκετά άνετες.

Κούβα

a1

 

a1

 

Φοιτητικές εστίες για ξένους φοιτητές του Πανεπιστήμιο της Αβάνας. Αυτό το κτίριο μοιάζει περισσότερο με ένα παραδοσιακό σπίτι από ότι με φοιτητικές εστίες.

Καναδάς

Επανάσταση στους Διαιτολόγους! Χάσε Μέχρι 9 Κιλά σε 5 Μέρες!

a1

 

a1

 

Chestnut Residence, Πανεπιστήμιο του Τορόντο. Κατά την διάρκειά της ακαδημαϊκής χρονιάς το κτίριο λειτουργεί ως εστία, αλλά το καλοκαίρι μετατρέπεται σε ξενοδοχείο, όπου μπορούν να μείνουν όχι μόνο μαθητές, αλλά και απλοί τουρίστες.

ΗΠΑ

a1 a2

Φοιτητικές εστίες του πανεπιστημίου Μπράνταϊς, Μασαχουσέτη. Μια από τις φοιτητικές εστίες του εκπαιδευτικού ιδρύματος είναι στο κάστρο με την ονομασία Usen Castle το οποίο χτίστηκε το 1928.

Νέα Ζηλανδία

a1

a1

 

O’Rorke Hall, Πανεπιστήμιο του Ώκλαντ, Νέα Ζηλανδία. Αυτό το κτίριο 12 ορόφων φιλοξενεί ετησίως περίπου 350 φοιτητές. Εκτός από όλες τις απαραίτητες εγκαταστάσεις, έχει αίθουσα παιχνιδιών και γήπεδo βόλεϊ.

Γερμανία

a1

a1

 

Ολυμπιακό χωριό του Μονάχου. Μια από τις φοιτητικές εστίες του Πανεπιστημίου του Μονάχου βρίσκεται στο πρώην Ολυμπιακό χωριό — είναι ένα αρκετά άνετο μέρος για τους φοιτητές και γίνεται και σωστή αξιοποίηση των κτιρίων.

Εσθονίαa1 a2

Φοιτητική εστία του κέντρου επαγγελματικής κατάρτισης στην Βάλγα. Το κτίρια έχει συνολικά 410 παράθυρα. Ο σχεδιασμός του κτιρίου θυμίζει πάρα πολύ κηρήθρες.

Ολλανδία

a1

Φοιτητική εστία του Πανεπιστημίου του Τβέντε, Ένσχεντε, επαρχία Οφεράισσελ. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό αυτής της εστίας είναι η πίστα αναρρίχησης που φτάνει τα 30 μέτρα σε ένα από τα κτίρια της εστίας.

Ισραήλ

 

a1 a2

Φοιτητική εστία Broshim, Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ. Η διαμονή σε αυτές τις εστίες είναι αρκετά ακριβή: περίπου 700 ευρώ τον μήνα, αλλά οι μαθητές ζουν σε άντετα και  πλήρως εξοπλισμένα διαμερίσματα.

Ηνωμένο Βασίλειο

a1

a1

 

Φοιτητική εστία του πανεπιστημίου του Νιουκάστλ, Νιούκασλ, Αγγλία. Παρά την κάπως παλιομοδίτικη εξωτερική εμφάνισητων κτιρίων, στο εσωτερικές υπάρχουν όλες οι σύγχρονες ανέσεις.

Νότια Κορέα

a1

a1

 

Φοιτητική εστία του Πανεπιστημίου Κειμούνγκ, Ντέγκου, επαρχία Γκεονγκσανγκμπούκ-ντο. Εκτός από το κοινό σαλόνι, κοινή κουζίνα και πλυντήριο, υπάρχει επίσης ένα γυμναστήριο και ένας μικρός κινηματογράφος.

Ρωσία

 

a1

a1

Φοιτητική εστία του Άπω Ανατολής Ομοσπονδιακό Πανεπιστήμιο, Βλαδιβοστόκ. Αυτή η πανεπιστημιούπολη είναι αρκετά ευρύχωρη και άνετη, αλλά η περιήγηση στους διαδρόμους μπορεί να είναι αρκετά δύσκολη για τους νέους φοιτητές: λόγω του ανάγλυφου της περιοχής μερικά κτίρια έχουν χτιστεί με κλίση για αυτό και υπάρχει σύγχυση με τους ορόφους.

Μάλτα

a1

a1

 

Clubclass Malta University Residence, Lija. Στην περιοχή εκτός από τις αίθουσες διδασκαλίας και τις φοιτητικές εστίες υπάρχει επίσης μια πισίνα, γυμναστήριο, στούντιο αεροβικής, αίθουσα παιχνιδιών, internet καφέ, πλυντήριο, πιτσαρία, μπαρ και εστιατόριο.

Κύπρος

a1 a2

Φοιτητική εστία του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου. Όχι, δεν κάνουμε κανένα λάθος! Αυτό δεν είναι ξενοδοχείο, αλλά μια πραγματική πανεπιστημιούπολη, όπου υπάρχει ό,τι χρειάζεστε για μια άνετη διαβίωση, εκπαίδευση, εργασία και διασκέδαση.

πηγή

Διαβάστε περισσότερα

×