Σου «κόβει» ή «κόβεσαι»; Ένας μαθηματικός γρίφος με δύο λύσεις έχει βάλει φωτιά στο Facebook | Sugklonistiko

Σου «κόβει» ή «κόβεσαι»; Ένας μαθηματικός γρίφος με δύο λύσεις έχει βάλει φωτιά στο Facebook

Smiley face
Είστε μαθηματικό μυαλό; Είστε από αυτούς που τους «κόβει» ή που «κόβονται»; Το τεστ ευφυΐας που δημιουργήθηκε από το Go Tumble και μοιράστηκε στο διαδίκτυο από Wikr ζητά από τους χρήστες να απελευθερώσουν τη φαντασία τους για να λύσουν την παρακάτω σειρά εξισώσεων. Οι αποδεκτές λύσεις στο πρόβλημα ε...

Είστε μαθηματικό μυαλό; Είστε από αυτούς που τους «κόβει» ή που «κόβονται»; Το τεστ ευφυΐας που δημιουργήθηκε από το Go Tumble και μοιράστηκε στο διαδίκτυο από Wikr ζητά από τους χρήστες να απελευθερώσουν τη φαντασία τους για να λύσουν την παρακάτω σειρά εξισώσεων.

Οι αποδεκτές λύσεις στο πρόβλημα είναι δύο. Η πρώτη θεωρείται πιο εύκολη, ενώ η δεύτερη είναι για λίγους δυνατούς λύτες. Σύμφωνα με τους δημιουργούς του τεστ μόλις 1 στους 1.000 βρίσκει τη δεύτερη λύση. «Καταρχάς θέλει φαντασία και ανοιχτό μυαλό! Αυτός ο μαθηματικός γρίφος δεν είναι τόσο απλός όσο φαίνεται εκ πρώτης όψεως. Κι ενώ είθισται τα μαθηματικά προβλήματα να έχουν μία λύση, αυτός ο γρίφος έχει δύο», λένε οι δημιουργοί του. Δείτε παρακάτω τις λύσεις στο πρόβλημα που έχει συνεπάρει τους χρήστες του διαδικτύου.

Επανάσταση στους Διαιτολόγους! Χάσε Μέχρι 9 Κιλά σε 5 Μέρες!

Πρώτη Λύση

Οι περισσότεροι χρήστες προσθέτουν το 1 4 και καταλήγουν στο 5. Παίρνουν το 5 και το προσθέτουν στο 2 5 και καταλήγουν στο 12. Ακολουθούν την ίδια λογική και στις επόμενες προσθέσεις μέχρι να φτάσουν στο τελικό αποτέλεσμα που είναι το 40.

Δεύτερη Λύση

Οι «ευφυείς» δεν προσθέτουν το 1 4=5, αλλά προσθέτουν 1 στο 4 x 1. Με την ίδια φόρμουλα σκέψης προσθέτουν 2 στο 2 x 5 για να καταλήξουν στο 12. Προσθέτουν 3 στο 6 x 3 για να καταλήξουν στο 21. Και τέλος προσθέτουν 8 στο 11 x 8 και καταλήγουν στο 96!

Πηγή: athensvoice.gr

Διαβάστε περισσότερα

×