Με αυτό το θρυλικό δώρο εκδικήθηκε η Μαρία Κάλλας τον Ωνάση για τον γάμο του με τη Τζάκι | Sugklonistiko

Με αυτό το θρυλικό δώρο εκδικήθηκε η Μαρία Κάλλας τον Ωνάση για τον γάμο του με τη Τζάκι

Smiley face
Μία μεγάλη έκθεση που ξεκινάει στο Ίδρυμα Θεοχαράκη και θα κρατήσει έως τις 29 Οκτωβρίου βάζει στόχο να ζωντανέψει το θρύλο της Μαρία Κάλλας. Με τίτλο «Mαρία Κάλλας: Ο Μύθος Ζει» η συγκεκριμένη έκθεση παρουσιάζει μια τεράστια συλλογή από προσωπικά αντικείμενα της παγκόσμιας ντίβας. Από γούνες και φ...

Μία μεγάλη έκθεση που ξεκινάει στο Ίδρυμα Θεοχαράκη και θα κρατήσει έως τις 29 Οκτωβρίου βάζει στόχο να ζωντανέψει το θρύλο της Μαρία Κάλλας.

Με τίτλο «Mαρία Κάλλας: Ο Μύθος Ζει» η συγκεκριμένη έκθεση παρουσιάζει μια τεράστια συλλογή από προσωπικά αντικείμενα της παγκόσμιας ντίβας.

Από γούνες και φορέματα μέχρι επιστολές, μπιμπελό, ακόμα και μία τούφα από τα μαλλιά της. Και φυσικά αρκετά από τα δώρα που αντάλλαξε με τον αγαπημένο της Άρη, τον Αριστοτέλη Ωνάση.

Επανάσταση στους Διαιτολόγους! Χάσε Μέχρι 9 Κιλά σε 5 Μέρες!

Ο θρύλος θέλει τη διάσημη ελληνίδα ερμηνεύτρια να έχει λάβει από τον κροίσο δώρα αμύθητης αξίας, τι από αυτά όμως ισχύει και τι είναι απλά θρύλος; Απ’ ότι φαίνεται η Κάλλας ποτέ δεν θέλησε να εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι ο Ωνάσης ήταν διατεθειμμένος να ξοδέψει τεράστια ποσά για χάρη της. 

Λέγεται μάλιστα ο Ωνάσης είχε δώσει εντολή στο κοσμηματοπωλείο Cartier, όποτε θελήσει κάτι η Μαρία, ο λογαριασμός να δοθεί σε εκείνον, αλλά η Κάλλας ποτέ δεν αξιοποίησε αυτή τη δυνατότητα.

Επειδή και οι δυο τους αγαπούσαν τα ασιατικά μπιμπελό, της είχε κάνει δώρο ένα τέτοιο διακοσμητικό από τα πολλά που είχε κι εκείνη το τοποθέτησε στο σαλόνι της. Ανάμεσα στα δώρα που εκείνη του πήρε ήταν ένα χρυσό μενταγιόν, δύο κουβέρτες (καφέ, κόκκινη) Hermès.

Αλλά από τα δώρα του Ωνάση, εκείνο που ξεχωρίζει –όχι μόνο για τη χρηματική αξία του– είναι ένα μπολερό από λευκή γούνα μινκ, το οποίο η Κάλλας φορούσε συχνά.

H λευκή γούνα που χάρισε ο Ωνάσης στη Κάλλας.

Με αυτή τη γούνα η Κάλλας επέλεξε να τον «εκδικηθεί» όταν την φόρεσε την ίδια μέρα που ανακοινώθηκε ο γάμος του με τη Τζάκι, στρέφοντας όλη την προσοχή και τα βλέμματα πάνω της.

[imerisia] [amna]

 

Διαβάστε περισσότερα

×