Κουίζ για πολύ παρατηρητικούς: Θυμάσαι ποια πασίγνωστη ελληνική ταινία γυρίστηκε στο συγκεκριμένο σπίτι; | Sugklonistiko
spiti-850x480

Κουίζ για πολύ παρατηρητικούς: Θυμάσαι ποια πασίγνωστη ελληνική ταινία γυρίστηκε στο συγκεκριμένο σπίτι;

Smiley face
Βλέπεις τη φωτογραφία και λες «κάπου το έχω ξαναδεί αυτό το σπίτι». Σπας το κεφάλι σου να θυμηθείς. Σου φαίνεται τόσο γνωστό που απορείς πώς δεν το έχεις βρει ακόμα. Παρατήρησε το λίγο πιο προσεκτικά. Και τώρα προσπάθησε να θυμηθείς πώς ήταν σε ασπρόμαυρη εικόνα. Κάτι γίνεται τώρα, έτσι; Για τους λί...

Βλέπεις τη φωτογραφία και λες «κάπου το έχω ξαναδεί αυτό το σπίτι». Σπας το κεφάλι σου να θυμηθείς. Σου φαίνεται τόσο γνωστό που απορείς πώς δεν το έχεις βρει ακόμα.

Παρατήρησε το λίγο πιο προσεκτικά. Και τώρα προσπάθησε να θυμηθείς πώς ήταν σε ασπρόμαυρη εικόνα. Κάτι γίνεται τώρα, έτσι;

Για τους λίγους που δεν έχουν κατορθώσει ακόμα να το βρουν, ας το πάρει το ποτάμι. Το σπίτι της φωτογραφίας, είναι η οικία του ζεύγους…Κοκοβίκου.

spiti-850x480

Εκεί, όπου ο Αντωνάκης και η κυρία Ελένη στην ταινία, «Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα» μας χάρισαν τηλεοπτικές στιγμές, που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ!

Το σπίτι του Αντωνάκη, που βρίσκεται στην Πλάκα, στην οδό Τριπόδων 32, είναι ανάμεσα στα δεκαπέντε ακίνητα νεοκλασικά και διατηρητέα τα οποία δόθηκαν στο ΤΑΙΠΕΔ για να αξιοποιηθούν.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των «Νέων» μάλιστα στην αυλή του σπιτιού (κτίσθηκε στις αρχές του 1800 και στέγαζε την τουρκική στρατιωτική διοίκηση) καθώς και στο οικόπεδο έχουν γίνει εκτεταμένες αρχαιολογικές ανασκαφές. Στη νοτιοδυτική γωνία η σκαπάνη ανακάλυψε ότι παλιά λειτουργούσαν δημόσια ουρητήρια.

Δείτε πώς είναι σήμερα το σπίτι που γυρίστηκε η θρυλική ταινία, στο βίντεο που ακολουθεί…

via menshouse.gr

Διαβάστε περισσότερα

×