Μήπως στραγγίζετε τα μακαρόνια μέσα σε σουρωτήρι μετά το βράσιμο; Εάν ναι, τότε κάνετε ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ Λάθος! | Sugklonistiko
d15-810x425

Μήπως στραγγίζετε τα μακαρόνια μέσα σε σουρωτήρι μετά το βράσιμο; Εάν ναι, τότε κάνετε ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ Λάθος!

Smiley face
Αυτό έκανε η γιαγιά μας, η μαμά μας και τώρα το κάνουμε και εμείς. Οι περισσότεροι από εμάς, χρησιμοποιούμε το σουρωτήρι για να στραγγίζουμε τα ζυμαρικά μας, αλλά οι επαγγελματίες σεφ ισχυρίζονται ότι υπάρχει ένας καλύτερος τρόπος. Δεν θα πιστεύετε πόσο τέλεια θα γίνονται τα ζυμαρικά σας, από τη στι...

Αυτό έκανε η γιαγιά μας, η μαμά μας και τώρα το κάνουμε και εμείς. Οι περισσότεροι από εμάς, χρησιμοποιούμε το σουρωτήρι για να στραγγίζουμε τα ζυμαρικά μας, αλλά οι επαγγελματίες σεφ ισχυρίζονται ότι υπάρχει ένας καλύτερος τρόπος. Δεν θα πιστεύετε πόσο τέλεια θα γίνονται τα ζυμαρικά σας, από τη στιγμή που θα το δοκιμάσετε.

xs1

Τα βρασμένα ζυμαρικά, αφήνουν ένα παχύ, κολλώδες υγρό. Έτσι, αφού τα στραγγίζουμε με το σουρωτήρι και έπειτα τα ξεπλένουμε με κρύο νερό για να τα σερβίρουμε, το υγρό αυτό φεύγει.

Έτσι θα κατέβεις 4 Νούμερα στα Ρούχα σου μέχρι το Πάσχα! Δες ΤΩΡΑ!

xs2

Οι σεφ λένε, ότι πρέπει να βγάζουμε τα ζυμαρικά με ένα σουρωτήρι ή μια τρυπητή κουτάλα, και να τα μεταφέρουμε αμέσως, χωρίς να τα ξεπλύνουμε, σε μια κατσαρόλα με σάλτσα, που έχουμε έτοιμη πάνω σε ζεστό μάτι. Έτσι, θα κρατήσουν κάποια ποσότητα κολλώδους υγρού. Ποτέ δεν βάζουμε τα ζυμαρικά μας σε κρύο πιάτο και έπειτα περιχύνουμε τη σάλτσα από πάνω.

d15-810x425

Ανακατεύουμε τα μακαρόνια με τη σάλτσα για περίπου ένα λεπτό. Τα ζυμαρικά απορροφούν πιο εύκολα τις γεύσεις τις σάλτσας, διότι με αυτόν τον τρόπο δεν έχει ξεπλυθεί το άμυλο που περιέχουν.

xs4

Έπειτα προσθέτουμε ένα φλιτζάνι με το νερό στο οποίο είχαν βράσει τα μακαρόνια, μέσα στη κατσαρόλα μας. Αυτό, θα ενισχύσει με άμυλο τα ζυμαρικά μας και θα τους δώσει πλούσια και έντονη γεύση. Με αυτόν τον τρόπο τα μακαρόνια θα δείχνουν σαν αυτά του εστιατορίου.

xs5

Τέλος, σβήνουμε το μάτι και προσθέτουμε μια με τέσσερις κουταλιές της σούπας βούτυρο στην κατσαρόλα με τα ζυμαρικά, ανακατεύοντας καλά. Αυτό θα κάνει το πιάτο μας κρεμώδες. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και στη συνέχεια, τριμμένο τυρί, αν θέλουμε. Στο τέλος, προσθέτουμε βότανα για λόγους γεύσης και διακόσμησης.

Εδώ θα δείτε τη διαδικασία βήμα-βήμα!


Πηγή

Διαβάστε περισσότερα